Gode prestasjoner av Klæbu løpeklubb på Etape Bornholm 2012

Fra v.: Anders, Jon Olav og Jan Magnus Røsbjørgen

Femdagsersløp på 41.2 km

Etape Bornholm er et femdasagersløp hvor du løper en maratondistanse til sammen fra mandag til fredag. Løypetraseene er svært varierte og gjenspeiler i høyeste grad mangfoldet som er typisk for den solrike og frodige øya i Østersjøen. Her får man alt fra 10 km flat byløype til skogsløp på fine og brede stier til løping i lite medgjørlig finsand langs Dueodde. Harde bakker finnes også. De 400 meterne av nest siste dag var 75 meter stigning til Hammer fyr – der publikum i ren Tour de France-stil sørget for personlige hilsener i asfalten og en gradvis smalnet løype inn mot mål.  Løpet er svært populært og var fulltegnet allerede seint i vinter. Over 2500 stilte til start og minst like mange sørget for heiarop og et voldsomt folkeliv langs løypene.

Anders og Jan Magnus i god form

9- årige Anders overrasket seg selv og andre med en knallavslutning på siste løpedag. Kilometertida ble på gode 3.58 på de 4.2 kilometerne i Rønne sentrum. Det holdt til en 4. plass av totalt 107 deltakere i klassen 0-11 år. De yngste, dvs. både klassen 0-11 år samt 12-14 år løp 10.5 km – altså en kvartmaraton fordelt på tre dager.
Jan Magnus løp jevnt og meget godt hver dag og ble belønnet med en sterk 7. plass av 82 deltakere. Godt gjort når en er yngst i sin klasse.
Pappa Jon Olav sliter fortsatt med prolapsen men ikke verre enn at han gjennomførte de fem løpene Sjekk også:  www.etape-bornholm.dk og http://www.kondis.no/etape-bornholm-avsluttet-med-10-km.5075322-127676.html